Contact

Carpaccio

Carpaccio
Scheemda
Kwaliteit
Recepten
Geschiedenis

Veiligheid en gezondheid

Wij werken met voedsel. Dit houdt in dat wij daarom toezien op een strikte naleving van de veiligheids- en gezondheidswetgeving in onze productieprocessen. Ons bedrijf is BRC en HACCP gecertificeerd. Certificeringen waarvan de naleving niet alleen door onszelf wordt gecontroleerd, maar ook regelmatig door onafhankelijke inspecteurs.

 

Diervriendelijkheid en biologisch

Het Beter Leven kenmerk is een initiatief van de Dierenbescherming. Zij proberen door middel van het kenmerk de vee-industrie diervriendelijker te krijgen. Ze stimuleren veehouders, slachterijen en supermarkten om de dieren een beter leven te geven. Het kenmerk is een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Scheemda Rundvleesspecialiteiten produceert carpaccio met het Beter Leven kenmerk met 1, 2 en 3 sterren.

Scheemda Rundvleesspecialiteiten is ook SKAL-gecertificeerd. SKAL is een onafhankelijke organisatie voor de kwaliteitsbewaking van biologische producten. Sinds eind 2010 leveren wij een 100% gegarandeerde biologische carpaccio: biologische grondstoffen, biologisch vlees, biologisch (gescheiden) verwerkt. Dit geldt ook voor de bijbehorende smaakmakers: een flesje biologische balsamico, biologische olijfolie, een zakje biologische Parmigiano Reggiano en een zakje biologische pijnboompitten.

 

Classificatie

Alleen het beste is goed genoeg. Daarom baseert Scheemda zich op de Seurop-classificatie, een internationaal classificatiesysteem voor vleeskwaliteit na slachting. De inkopers zien erop toe dat er alleen vlees verwerkt wordt met een hoge Seurop-classificatie.

Voedingsinformatie

Herkomst en traceability

Kwaliteitsnormering en betrouwbaarheid